Siirry sisältöön

25.3.2019
Kevät tulee, pakkohan sen on tulla ku talvirengaspakko on ohi ja ainakin täällä Pohjois-Karjalan seuduilla ovat alkaneet vaihtaa jo kesänopeuksia teiden varsille.

Tänään oli niin komee keli että otin Acan takaisin rekisteriin ja aloitin kesäajelukauden. No, eihän sen nyt ihan heittämällä lähtenyt mutta lähti kuitenkin. Akku oli päässyt dementoitumaan talvella vaikka sitä tasaisen säännöllisesti latailinkin Trexin älylaturilla. Silmä mollotti valkoisena Replace batteryn merkiksi. Pöh, on se kumma miten nuo ei kestä - tuokin näköjään hankittu 7/2005 Lapin Akkuhuollosta.

Ak-ku-va liike teki miulle tarjouksen josta en voinut kieltäytyä ja ei aikaakan kun Aca pärähti käyntiin ihan muutaman pyöräytyksen jälkeen. Mahtavata!

Aina ei kerkee miettiä, niinku esim. äsken kun yritin peruuttaa Acicsen ulos pressutallista enkä muistanu että sen perä on 10 cm korkeempi ku tallin oviaukko. Onneks ei menny mitään rikki eikä naapureitakaan ollu kattomassa. Vararengas, ruohonleikkuri, hakkuupölkky ja Voxin kitaravaffari konttiin ja varovasti hivutellen ulos - vot!

Kone kävi nätisti ja kakistelematta ja kaikki lamputkin pelitti eli eikun matot lattialle ja kojarille. Nauratti vaan kun oli niin siistiä, perää voisi ehkä vähän laskea ettei kyntäisi niin etukenossa ilman kuormaa mutta kerkeehän sen sitte kesämmällä.

Kuopion Kuomalta saatua ajovalon kehystä sovittelin paikoilleen, mutta kiinnitykset oli erilaiset eli pitää laatia reklamaatio tai syöttää sen Käsämälle unohtama Mokkula uimalammen äkäsille ruutanoille.

Tänään oli hyvä päivä, kiitokset siitä!

Mittarinlukema 57228.

TODO:
- öljyt + suodatin
- ajovalojen kehykset
- etupenkkien istuinosien kiristys
- kabiinin lattian skraabaus & maalaus
- vetokoukku!
- kontin katon verhoilu?
- takaloksujen verhoilu?
- roiskeläpät taakse
- takajousituksen korkeus?