Siirry sisältöön

30.6.2020
Päivityshommiin ei ole kovasti kerennyt eikä malttanutkaan kun kelit ollu ihan sietämättömän mahtavat mutta tänään ripeksii vettä joten malttaa hetkeksi istahtaa kotikonttoriinkin.

ACADIANE:
Acadiane edelleen kaupan, tarjouksia on tullut mutta sen verran ovat tavoitteista jääneet että kaunokainen saapi huilia tallisssansa sitä oikeaa ostajaa odotettelemassa.

Kuopion kuoma soitteli ja nauraa käkätti että josko olen ite käynyt lueskelemassa mitä Acicsesta viimeksi olen kirjoitellut ja enhän mie ole. Pyöränlaakereissa ei ollu mitään vikaa, syynä oli pyörän napamuttereiden löysyys - molemmat puolet melkein sormitiukkudessa ja sokan varassa. Laakerit voitelin ja sen jälkeen pitkällä varrella oikeaan tiukkuuteen ja ihanan hyvät ovat molemmat.

Muut ylimääräiset äänet taisi olla kuuntelijan korvien välissä sillä laatikon kihinät sun muut ei oikeasti kyllä poikkea sätkän peruskihinöistä eli njet problem 🙂

KUPLA:
Kuplan ajelin mökille kesäkuun alusta ja alottelin pienet hitsaus- ja fixaustalkoot. Otin ovien verhoilut vex vielä kertaalleen ja liimailin Möhönetin STP -äänieristeet sisäpintoihin, homma joka olisi pitänyt tehdä silloin kun korjasin ikkunatiivisteet ja ruuttailin kotelosuojat sisuksiin, mutta pääsi pentele unohtumaan.

Revin sisältä kaikki verhoilut kattoa lukuunottamatta vex, samoin kaikki wanhat äänieristeet sai kyytiä.

Mattojen sun muiden alta löytyi puolenkymmentä reikää jotka piti hitsailla ja hitsailinkin. Tervettä ja kovaa peltiä on Aatolfin kosto. Kuskinpuolelle, takapenkin päätyyn jäi paikkaamaton ruostereikä joka vidumaisesti pintapellin ja palkin välissä jonne ei pääse mistään muuta kautta kuin pintapellin leikkelemällä johon en ryhtynyt kun ei ole vielä tarkoitus pintamaalaushommiin ryhtyä mutta muistissa on. Hemmetisti ruuttasin joka rakoon ja koloseen kotelosuoja-ainetta josko hidastaisi peikon vauhtia. Sen ruostepeikon siis.

Äänieristeet korvasin Mnetin 3mm STP -matskulla jota mm. Jalpo kehui maasta taivaisehen ja olihan se hiton kätevää paikoilleen asetella kun oli taipuisaa ja joustavaa ilman ihmeempiä kuumennuksia. Tosin Volsussa oli parhaimmillaan +50C lämpöä kun Epoxilla lattioita maalailin joten melkein mikä tahansa äänieristematsku olisi oikein näppärää aseteltavaa ihan ilman tohosteluakin. Harmillisesti joustavampi STP -loppu Mmarketista ja lattiat jouduin vetämään perinteisemmällä bitumipohjaisella mutta nätisti se muotoihin asettui kun asennuslämpötilat kohillansa.

Astinlaudat raastoin irti vakaana aikeena niiden elvyttäminen, mutta kun pintakumit nykäisi vex niin niiden karu kunto paljastui - molempien takapäistä 30 cm silkkaa ruostemuhjua joka on pysynyt muodossaan wanhuuttaan kovettuneen pintakumin ja koristelistan varassa. Onneksi on aircooled.fi ja heidän kohtuulliset hintansa ja nopeat toimitusajat ja osat putkahti lähipostiin muutamassa päivässä. Mie like.

Putsasin ja fixasin myös lämpökanavat ja sain kuin sainkin jokinlaisen puhalluksen tuulilasille molemmilta puolilta. Takapenkin ja etujalkatilan venttiilit teippasin tylysti umpeen - kukan niitä tarvittee.

 

Takaikkunan alle oli joskus leikelty 10 x 10 cm reikä joka tukittu myöhemmin peltilätyskällä. Lueskelin tarinoita huurteenpoistosta ja niissä jaariteltiin loputtomasti siitä että Kuplissa tarvitaan taakse jonkinlainen poistoilma-aukko eli persereikä. Sellaisen sitten tein, vanha Volvo Amazonin pyöreä etujalkatilan ilmaventtiili. Helppo teipata myöhemmin umpeen jos ei wörki.

Alla könysin ja suihkuttelin sinnekin kotelosuojaa sopiviin paikkohin ja olin kovin tyytyväinen alustan kovapeltisyyteen. Lokasuojien mutterit herkistelin koska reunanauhat meinasin uusia tylysti vaan mustiin vaikka alunperin tässä on ollut korin väriset Gulf Blue, mutta uudet astinlaudat ovat myös mustat joten musta sopii mainiosti niiden kaveriksi. Pussihousut saapi ihan rauhassa kiristellä henskeleitään ja marmattaa mantrojansa pyhäinhäväistyksestä vääristä väriyhdistelmistä, by-vitu-hyy vaan heillen 🙂

Seuraava operaatio olisi etuakseliston voiteluhomeliukset ja ylimääräisten kolinoiden minimointi, sekä edestä että takaa kuluu meteliä kuopista ajelleessa ja takaa myös liikkeelle lähdössä eli olisko vaihelootan kumitukset päässy hapertumaan?

Etujousituksen säätöön pitää myös perehtyä että saapi myös talvigummit mahtumaan mikäli tarvetta syysajeluun ilmenee.

Pyyhkijät jumittuu päälle ja sammuu sitten kun sattuu huvittamaan eli niillekin tarvii tehhä jottain, alotellaan nyt katkaisijasta ja katellaan josko sen purku & putsaus riittää.

Vettä tulee kabiiniin ihan saatanasti eli se pitää hoitaa kuntoon asap. Olisi pitänyt hoitaa ihan ekana hommana ennen äänieristys ja lattiaremoja mutta ei huvittanut. Olettaisin että syynä on ihan tyystin risa nokkapellin tiiviste jonka raosta vesi valuu sitten joka rakoseen - uusi tiiviste on jo hommattu mutta näytti niin mulkerolta vaihdettavalta ja vaatii myös liimailua kun kiinnityslistasta puuttuu pätkiä että skippasin sen myöhemmäksi. Ei ehkä kovinkaan nerokas idea.

Tälleen nyt. Huomenna alkaa heinäkuu.