Siirry sisältöön

29.7.2020
Lomathan ne on nyt sitten lusittu ja etätyöpäivät venyy ja paukkuu niin ettei ehtoolla juurikaan remoilla jaksa. Jotain nyt kuitenkin.

Takapenkin potkupahvit oli ihan muussia, mutta löysin Tori -sivustolta hyvät erittäin asialliseen hintaan ja vaihtotalkoiden yhteydessä tein myös päävirtakytkimen apurin puolelle akun kupeelle. Näppärässä paikassa on, kuskin penkiltä ylettyy laittamaan kaikki virrat vege napsista vaan.

Loksujen välinauhat vaihdoin maalamattomiin mustiin vaikka tuohon kuulemma kuuluisi siniset. Vähän oli vänkäilyä irrotus, mutta Biltsun auton sisustusten purkusetin kanssa päästiin ylen vähin vaurioin. Kovin pahoja ruosteita ei näkynyt, mutta putsasin paikat kunnolla ja suihkuttelin joka rakoon hemmetisti Dinitrolin ruosteenmuuntospraytä - siihen kävi kätsästi saman firman kotelosuojan suutin jossa pitkä nokka ja sillä pääsi joka rakoseen. Kuivattelun jälkeen paikat kasaan ja ennen kiristystä vielä sättänästi kotelosuojaa paikkoihin.

  

Alkuviikosta alkoi vaihteiden vaihtaminen käydä tukalaksi ja äänekkääksi ja kun kurkkasin kepin juureen niin vaihtajatangon pusla oli ns. pilun päreinä hepin juuressa. Hätäinen kun olen, en katellu ohjeita enkä Youtube -videoita vaan raapasin tangon etukautta ulos. Putsailun jälkeen kun rupesin miettimään takaisin pujottelua nin menikin sormi suuhun. Prkl, olisi pitänyt laittaa naru perseeseen että sillä saa vedettyä sen takaisin paikoilleen. No, menihän se noinkin 😀 Nyt toimii suorastaan hyvin, pikkasen pitää olla varovainen kolmoselta kakkoselle tullessa ettei sano "klumps" mutta ei sano missään vaiheessa "riiks" tai "rääks" eli kai tuota voi onnistumiseksi sanoa.

Etupellin kumin vaihdoin tänään, edellinen oli wanhemman mallin ja siitä puuttui kulmapalat joten vettä tuli sisälle ihan riittävästi - etenkin apurin puolelta. Vaihto oli heleppo nakki ja tein tiivisteuralle saman kuin loksuillekin eli suihkuttelin Dinitrolin ruosteenmuunninta, annoin kuivua ja pyyhin liiat tinnerillä poijes ja sitten tiiviste paikoilleen. Uuen tiivisteen kanssa konepellin tuulilasin pääty pirun koholla, pitää ruveta huhuilemaan kylillä josko saranaa pystyy säätämään korkeussuunnassa - ei äkikseltään näkynyt muuta kuin eteen-taakse säätömahis ja etureunan piukkuus lukon ja vastakappaleen avulla.

Semmosta tämmöstä ja tommosta täsä tuusailtu.

Nyt sataa vettä ja on pimeetä.

Oooh, meinasi unohtua!
Rouva tässä päivänä muutamana tuumasi jotta onhan täällä aikamoinen meteli kun puskettiin Kuopion tietä 100km/h - kuulin vasta kolmannella kerralla ja silloin se jo huusi 😀 Kokeilin sitten dB -mittarin kanssa ja em. nopeudella mökää oli 88,6dB, Rättärissä sitä oli jo päälle 100dB eli eihän tuo niin hirvee ole mutta kun se rouvan sana on laki niin kävin sitten Motikasta 10mm STP mattoa jolla vuorasin konetilan väliseinän ja takapenkin alusen. Uudella koelenkillä äänenpaine oli laskenut jo 81,2dB:hen eli goodbye Tinnitus!

8.7.2020
Kesäloman viimeiset päivät hurahti Käsämässä mukavasti Volsun tiivisteiden kanssa eli vaihdoin takaluukun ja etuluukun gummit tuoreisiin lakritseihin. Idiootti olin tilannut väärän tiivisteen eteen joten siihen jäi hemmetinmoiset aukot kulmiin mutta sain kursittua tilapäiset fyllit ettei vesi päädy vääriin paikkoihin.

Ajovalot kävin säädättämässä Käsämän korjaamolla, olivatten aika viturallaan ja säädötkään ei meinannu toimia. Jäbä puratti miulla molemmat valot pariinkiin otteeseen että saatiin jonkinlainen valokuvio suurinpiirtein oikealla kohdalle.

7.7.2020 eli eilen vein ruokiksella Volsun Katekalle näytille ja hyvinhän tuo kelpasi - vuonna 2022 seuraavan kerran. Kehui etenkin jarruja ja sanoi että on kovin hyvässä kunnossa Vossikka. Ei katsonut edes sarjanumeroa kun "tässä on niin hankalassa paikassa ja kyllähän mie siut tunnen ja tämän Kuplankin muistan".

Vuoden 2013 katsastuspapereista löytyi käyttöönottopäivämäärä ja se olikin 28.11.1962 - siistiä!

Heti kun työpäivä oli, tunkkasin Kuplan keulan ylös ja painiskelin jousitusta korkeammalle. Viikonloppuna käytiin geokätköilemässä ja Vokelin keula kynti joka paikassa maata ja kuoppaisessa maastossa renkaita kääntäessä ne raapivat sekä lokarin kaarta että ajovalojen suojakuuppaa. Pienen jahuamisen jälkeen sain keulaa nostettua about 5m eli nyt se on samalla korkeudella renkaiden yläreunaan kuin takapääkin. Katellaan ja jos on ookoo niin sitten pitää käyttää ohjauskulmat tarkistuttamassa & säädättämässä - hiukkasen on rauhaton maantienopeuksilla.

Bonustehtävänä oli äänimerkin siirtäminen irtonapista sen oikeaan paikkaan, ratin kromikehälle ja puolisen tuntia auton alla pähkäiltyäni hokasin miten johtomysteeri toimii ja pärkkele sehän rupesi tööttäämään - mahtavata!

Ylimääräiselle napille kytkin sitten pyyhkijöiden kertapyyhkäisyn, mikä on kovin kätsää jos hiukksen vain tihkuileepi.

Ainiijuujaajoo, voitelin myös etupään 8 rasvanippaa!

Lokarien tiivisteet on kanssa hallussa, ne pitää vaihtaa kun nykyiset kovin rujot ja risaiset. Homman pitäisi onnistua ihan vaan loksujen pultteja löysäämällä ja pujottelemalla uudet entisten tilalle.

Heh, Acis oli myynnissä myös blocket.se:ssä ja nyt vasta huomasin että sen mailit on mennyt roskaposteihin. Sieltä löytyi 4 ostoviestiä joita pitää ruveta prosessoimaan asap että saapi pressutalliin tilaa talveksi.

Tämmöstä tällä kertaa.