Siirry sisältöön

3.9.2020
Paljon on aikaa tullut vietettyä mökkihommissa, mutta kyllä Vosukin on saanut osansa. Australian Ebayn kautta löytyi kohtuuhintaiset pop-out -ikkunat jotka eilen paikoilleen sököttelin.

Laatu yllätti keskinkertaisuudellaan ja kuskinpuoleisessa ikkunassa kehyksestä menny kierteet jo valmiiksi joten jouduin metästämään pikkusen isommat ruuvit ja tekemään uudet jengat. Paketissa tulleet ruuvit myös ihan mitä sattuu, reklamoin edesmenneen saksalaisen valtiomiehen raivolla ja sain muutamia kymppejä takaisin.

Talvisettiin hommasin 155/15 renkulin, halvin mahollinen oli joku Galaxy valkosivu n***i-Kärkkäiseltä, mutta kai ny SS -rekkariseen kuplaan sen voipi laittaa. Vanne löytyi Onttolasta JP:ltä ja tänään sain jopa rengastyöt hoideltua. Sisusgummia ei meinannu löytyä mistään, mutta lopulta Vianorilla tärppäsi.

Talvirenkaiden vanteet vedin mattamustaksi mutta vidu pohjalla olleet vannehopeat läks kuplimaan ja maalaus vituiks. Otti pattiin sen verran että laitoin takasi varastoon, pitää ootella pimeitä kelejä ettei näy. Joo, koristerinkulat löysin Torilta - halvat ja kuhmuiset, sopii tyyliin.

Öljyt vaihdettu sekä koneeseen & lootaan, joudun turvautumaan Ammattiapuun sillä en saanut millään ilveellä auki pohjaproppua koneesta enkä lootasta enkä myöskään lootan öljyntäyttöaukon tulppaa. Kallista vittuilua mutta tulipahan tehtyä. Koneessa mukavasti moderni öljynsuodatin, peruspökäle. Vaihteistoöljy hirveessä kunnossa, mutta koneöljyt ihan jees.

Wanhan kattotelineen rämän elvytin ja ruuvailin paikoilleen - ruma, mutta sympaattinen.

Rättikattoluukkua vatvoi ja vatvoin lähes loputtomiin kun vaihtoehtoja oli peräti neljä, nepparikiinnitteinen Pars Beetle, Sunroof Recoursen lasikuitukehyksinen, Brazilin poikien Britax -kopio ja sitten orggisaihio paikalliselta Volsujäbältä. Hienoinhan olisi ollut lähteä tuosta orggiksesta rakentelemaan mutta sen kanssa olisin joutunut hitsailemaan kattoa eli maalausurkkaan, sekä keräilemään puuttuvat pikkuhilut sekä pinta- että sisäkankaat joten hinta olisi pompannut aika villiksi joten päädyin tuohon Brassiin jota on kovasti kehuskeltu ja joka on lähinnä alkuperäistä sekä toiminnoiltaan että ulkonäöltään. Ei ollu halvin, mutta selkeesti paras. Hyvin ovat sähköposteihin vastailleet ja hintakin saatiin pienen neuvottelun jälkeen kohillensa - myös Tullikuluihin vaikuttava tuote-rahti suhde.

Syksyhän se jo on, mutta onneksi ei vielä lunta.

Ei se tästä.

Mittarinlukema 88084.