Siirry sisältöön

13.10.2020
Lokakuu jo pitkällä, mutta ulkona +9C. Tilasin Brasseista Britax -rättikaton kloonin joka tuli muutamassa viikossa FedExillä Vantaalle jossa Tullauksen jälkeen hävisi 😀 Tilanteessa oli vielä pieni kompa sillä Tullauskuitteja oli parikin kappaletta ja se meni läpi niistä pienemmällä. Vidu että olisi sapettanut lähteä ruinaamaan korvauksia alemman hinnan mukaan.

Noh, löytyi lopulta ja tuli pihaan asti. Siis keskelle pihaa vaikka sovittiin että viedään pyörävajaan jossa oli auki. Ei, keskellä pihaa ja loota pillun päreinä. Pienen sottailun jälkeen totesin että tärkeimmät osat tallella - muutama nylon liuku puuttui jotka Brassit lähetti nurisematta. Muy bien! Tarjoutuivat jopa tulemaan asentamaan kun eivät olleet koskaan käyneet suomessa, olisi kustantanut 470$ - sovittiin että turaan ite ja turaamiseksihän se meni.

Maltoin mittailla reiän ja silpoa verhoilut varovasti, reiän tein nitkutinitkuti sahalla. Hirvitti ihan helevetisti että ryssin mutta aika pienillä vaurioilla taisin selvitä. Tuli vähän nafti, mutta suurentelin semmoiseksi että rätti asettui kohtalaisesti. Sen verran tyrin että porasin 2 ylimääräistä reikää etupalkkia varten - niille olisi ollut käyttöä jos olisin ostannu tuulenohjaimen mutta en ostanu joten siinä on nyt paikka parille rosteriruuville tai popparille.

Nythän oli jo sitten niin kylmät kelit että riepu ihan sietämättömän pinkee ja jäi n. 2cm vajaaksi eikä millään ilveellä menny kiinni. Aikani sen kanssa temppuilin, suurensin takakiinnitysreikiä että sain 1cm lisää liekaa vaan ei ylety. Sitten kylmästi sisätilalämppäri kabiiniin puhkumaan ja katolle kuumaa vettä ja venyihän se perkele - kiinni asti! Vaan eipä riitä, pakko on avata että saa sisäverhoilut paikoilleen ja tässä vaiheessa huomasin että kuormasta oli hävinnyt etupään verhoilun kiinnityskisko. Viddu.

Ostin alumiinikorvikkeen ja valmistaudun sepittämään siitä uuden vaan tänään kun sitten uskaltauduin avaamaan katon ja venyttelemään verhoilut paikoilleen niin hokasin että sen kiskon kiinnikkeetkin puuttuu joten etupää on nyt sitten taiteltu aurinkolippojen taakse odottamaan kevättä ja innovointia.

Koeajolla kävin kaatosateessa ja sekä katto että avattavat takaikkunat piti vettä, mutta pyyhkijän sulat lens varsineen vatukkoon Utrassa vaan onneksi löytyivätten.

Semmonen tämä sessio. Yllättävästi muuten kabiinin melutaso tipahti huimasti kattomateriaalin vaihdon myöt mikä on oikein mukavata!

Seuraavaksi lämpöputkia sovittelemaan ja talvirengaskauteen valmistautumaan. Meinaan kyllä kokeilla ajella jos sää vain sallii, mutta loskalle en lähe edes pyssyllä uhaten.