Siirry sisältöön

15.4.2021
Sujautin Kurppaan kesäkumit alle viime viikonloppuna ja koeajon jälkeen päätin vihdoin hoitaa sen mikä piti hoitaa jo viime kesänä eli pyöräkulmien tarkistuksen ja säädön koska vikurointi oli melkoista. Muuten oli kyllä simosiistiä ajella katto auki auringonpaisteisena kevätpäivänä vaikka hiekoitushiekka narskui hampaissa ja mustasi sieraimet.

Lähistöltä löytyi rengasmesta jossa luvattiin hoitaa em. kiinteällä taksalla, tuttu mesta jossa tullut käytettyä muitakin ajopelejä, joten eiku menoks! Pielessähän ne oli, kovasti. Jäpikkä nosti Kuplan ylös ja alkoi äkertää raidetangonpäiden ja kimpussa, tunnin kuluttua hällä rupesi naama punehtumaan siihen malliin että totesin parhaaksi lopettaa kannustavan sketsailun ja poistua huuhailemaan muualle. Tiukassa olivat siis. 3h myöhemmin tuli viesti että tule hakemaan ja sassiin. Vähän juputtivat mutta hinta piti. Koeajolla eron huomasi kun 80km/h nopeudessa pystyi kaivamaan nenää molemmilla etusormilla, mahtavaa!

Renkaiden vaihdon yhteydessä huomasin että apurinpuolen vanne on hiton öljyinen /rasvainen ja tarkemmin tutkittuani hokasin että perästefa oli pettänyt ja päästänyt voiteluaineksensa jarrurumpuun ja roiskunut sieltä vähän muuallekin. Onneksi stefa-setti ja jarruosat on helposti saatavilla eikä hintakaan ihan älytön ole eli tilaukseen. Samaan kuormaan keräsin myös moottoritilan äänieristeet, etuloksujen kivipellit sekä takaklasin kaihtimen jota olen jo pitkään fantasioinut.

Tämmöstä tänään, perinteinen tilipäivä - tili tuli ja meni.7.4.2021

Aikahan se on rientänyt luvattoman nopeasti. Kilometrejä ei juurikaan kertynyt edellisen päivityksen jälkeen, tosin tilannne on onneksi nyt paranemaan päin kun lumet tekee lähtöään ja kurakin alkaa kuivua.

Yhden läheltäpiti tilanteen jälkeen sökötin Kurppaan lisäjarruvalon moottorin ilmanottosäleikön taakse, mutta ei se peeveli taida mihinkään näkyä. Noh, tulipahan ainakin yritettyä.

Hankin ensi talvea varten pienen sympaattisen dieselkäyttöisen lämppärin, mutta en kerenny asentaa. Laite sopivan pieni että mahtuu vararenkaan koteloon ja putkiston taitaa saada pujoteltua ilman ylimääräistä reikien kairailua.

Rättikattoa hienosäätelin ja nyt se toimii hiukkasen sujakammin, sain uudet nylonluistit Brasseilta ja kun niitä hiukkasen ohensi niin asettuivat oikein nätisti kiskoille. Haasteena on vielä luukun takaosa joka muutaman millin leveämpi jolloin rätti lähtee kiskoiltaan jos avaa hiukankin varomattomammin. Ongelman pitäisi poistua kiskojen mutterit löysäämällä ja niitä hiukkasen passaamalla. Pitäisi 😀

Radio-ostaston sain mieleisekseni eli nyt siinä on soiva peli siististi asennettuna.

Ajokki vikuroi ihan hitosti jos tiellä vähänkin uria, klapia ohjauksessa ei juurikaan ole eli olisiko ongelma aurauksissa. Edellinen omistaja taisi asiasta jotain vihjatakin - asia hoidettava asap.

Muistin myös että miullahan on möksälle hankittu pitkähäntäinen probeilukamera, oliko peräti 10metrinen semijäykkä johto, jolla pitää muistaa tsekata miltä lämpökanavissa näyttää kun puhallukset lasille todella mitättömät vaikka jalkatilan luukut ummessa, samoin takapenkin alusventtiilit kiinni.

Tämmöistä tänään, harvinaista herkkua nimeltä "loma" nautiskellen!