Wanhojen Waunujen Waellus 2006


 

22.7.2006 WAELLUKSEN VIIMENEN PäIVä : Kilpajooksu Kajaaniin
Muutamia korjauksia ja täydennyksiä tälleen lämmittelyksi eli Pörri ei olekkaan Pörrö vaan Porri.

Eilen meitillä tuli kilometrejä 263 kpl, muilla varmaankin 120 kpl vähemmän.
Nutikasta kömmittiin ulos ylös & aamupalan laittoon klo. 9.00:12 tasan reikäreikä. Muut Waeltajat oli jo huhkinnu jalkeilla klo. 6.00:09:stä alkaen. Teltat oli jo purettu, kääriliinat rullattu ja viimeisiä leivän murusia siivottiin poijes rinnuksilta ja parroista. Helgellä oli revenny vetoakselin suojakumi jonka hän näppäränä veikkona korjasi rouvalta näpistetyillä Pirkka sukkahousuilla ja ns. jeesus-teipillä. Vot ja hallelujaa, hyvä tuli!
9.45:00 osa porukasta säntäsi kattomaan Pielisen museon wanhoja romuja, tomuisia artefakteja ja sarkofagi-näyttelyä. Myö köpöteltiin kattomaan koskea, kun näjet eilen ei käyty oluen houkutusten vuoksi. Tahi ansiosta, ihan miten waan. Treffit sovittiin klo 12.30 Pankakosken suurimmalle parkkipaikalle jossa olisi jottain pientä päiväkisan tynkää ja sieltä lähettäs letkassa puskemaan kohti Kuhmoa jossa odotti rompetori ja harrasteajoneuvonäyttely. Järjestimme paikalle jääneille waeltajille myös ratkiriemukkaan nutikalla peruutusesityksen, kun ei päästy etukautta poijes ryteiköstä vaan joutui palaamaan omia jälkiä ja vielä väärin päin. Ei menny putkeen vaan onneks henkilö- ja materiaalivahingoilta vältyttiin!
Kosket oli muuten komiat, kannattaa käydä kattomassa.klo. 12.00 käväisimme Lieksassa tankkailemassa ja sitten hurautimme Pankakoskelle. Parkkiin jäätiin paikkakunnan mielenkiintoisimman kohteen, Kierrätyskeskuksen, eteen, josta teimme monia mahtavia ja hinta-laatu suhteeltaan mainiota hankintoja, kuten puuvillalankoja, pahvisia matkalaukkuja, kiikkustuoleja, senkkejä, kirjahyllyjä ja kylpyammeita. Pihalla pidettiin päiväkisan eka osuus eli yritettiin saada kulkimen vasen etupyörä metrin päähän kepakosta, ei menny hyvin - jäi varmaan 7 metriä väliä. Pöh ja pyh.
klo. 13.00:11 vetästiin Nitrot kielen alle, henkselit tiukalle ja käännettiin nokat kohti Kuhmoa. Myö laiteltiin kahveet tippumaan kustauolla 13.50 jotta olis lämmintä mustaa seuraavalla pysäkillä joka olikin 14.20 laakeen aakeella levähdyspaikalla. Heti kun saatiin autot parkkiin niin paikalle syöksyi mummo jonka auto oli täynnä lämpimiä karjalanpiirakoita, tsasounoita, kukkosia, turusia, pullaa ja dullaa. Ei ollu pitkään! Parin minuutin päästä se oli täynnä meijän rahoja, vaan maistuvaisia olivat hänen tuomisensa. Vieläkin korvissa humisee :) Meiltä palo sulake ja kaikki sähköt hävis. Pikku juttu, rautanaula tilalle.

Seppo säntäsi kalastamaan viereiseen ojaan vaan jäi pohjaan kiinni. Siellä se ulvoi siltarummussa jotta auttakee-auttakee ahvenet näykkii mjunia! No, aina valpas matkanjohtajatar sipaisi releet yltään ja säntäsi koskeen Seppoa naaraamaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Lämmintä oli kuulemma vesi. En usko.

Paikalla käytiin myös päiväkisan toinen vaihe, jonka pääosaa näytteli jälleen se kirottu eli förbannade keppi eli kep. Nyt piti saada oikea takapyörä metrin päähän kepistä. Ei menny hyvin, matkaa jäi varmaan 5 metriä.


klo. 14.45 lähettin jatkaan Kuhmoa kohti. Het pysäkiltä lähtiessä Sepolta aukes takaovi ja ulos sinkoutui pari kylmälaukkua - kops ja räks! Arvatkaas mitä ne oli täynnä? Ei, ei ollu karjalan piirakoita vaan kaljua. Kauhee sotku, itku ja poru. Onneks ei jääty rekan alle ku siivottiin sirpaleita kadulta! No, 100 särkyi 200 jäi vielä jälelle. Kyllä se niillä yhen illan pärjää.


klo. 15.40 oltiin Kuhmossa ja hajaannuttiin ostoksille. Rompepäiville oli lähtö klo. 16.00 ja siellä piti esitellä kulkimia klo. 17.00 saakka... Myö ostettiin lisää karjalanpiirakoita Dannylle ja Armille, ne kun tykkää syyvä niitä kans. Ovat ilmaisia, siks ne tykkää niistä ;) No, piirakat löyty heille. Meille löytyi halvimmat viinit, rumimmat paskerit ja toissapäiväiset patongit. Muutamaa minuuttia vaille 16 oltiin sitten köpöttelemässä autolle ku rouva sano jotta hääpä käy Tiimarissa... .... ... ... ...


klo. 16.25 rouva tuli ulos Tiimarista ja lähettiin reilusti myöhäsä kohti Rompehommeleita. Siellä oli paljon hienoo ja vähemmän hienoo. Välillä satoi ihan raivona vaan sitten ku tuli aika poistua ni aurinko tuli pilvestä ja kuivas satehen. Mahtavaaaaaaaaaa!

Juu, Zetor on muuten kovaäänisempi ku sätkä, ihan totta!Armi ja Danny oli jo muutamaan kertaan hoputellu meitä jotta "tulkaa heti Kajaaniin", "tulkaa heti Kajaaniin", "joko työ kohta tuutte Kajaaniin", "oottekos työ jo Kajaanissa", "onkos teillä vielä pitkä matka Kajaaniin". Niillä oli varmaan nälkä niitä piirakoita. No, kello oli 17.30 kun vastasimme nälkäästen kutsuun ja tallasimme kaasutuspolkimen kumimattoa vasten. Muu porukka teki ensmäisen varikkokäynnin eli meni tankkaamaan jotenka myö painettiin kaikista ohi tämmöisessä kiertoliittymätyyppisessäzikaanissa. Voidaan sanoa jotta lähtö meni nappiin!
Edessä meillä oli tyhjä rata ja kuiva kavioura eli nyt oli se hetki kun vejetään kaulaa kanssakilpailijoihin. Pakoputki syöksi tulta ja pissapojan suuttimet kipinöitä kun myö mäntiin!
Omasta mielestämme teimme niiiin mahtavia kierrosaikoja, että olimme varmoja, kun teimme oman ensmäisen varikkokäyntimme klo. 18.30, että myö keretään poistaa vanhat kahvit, juuva uuvet kahvit ja syyvä torilta ostettuja KARJALANPIIRAKOITA ja silti säilyttää johtopaikkamme. Toisin kävi, kun pakkasimme romuja nutikkaan niin karavaani sujahti torvet päristen ohi. Viud! Sinne meni mitali ja pahimmassa tapauksessa pistesijatkin. Terveisiä varikkotiimille, te ootte syvältä. Montakohan kertaa näissä tarinoissa esiintyy sana "karjalanpiirakka"?


Hieman kallella kypärin ja huonoa taktiikkaa noituen saavutimme Sotkamon klo. 18.40. Kylän läpi jyrätessämme Z-marketin pihalla, siistissä rivissä, ohjaamot tyhjinä... WAELTAJAT! Olimme jälleen kisassa mukana. Siitäkin huolimatta, että Markku yritti hidastaa menoamme heittäytymällä suojatiellä meitin eteen. Ei eees yritetty jarruttaa :)


klo. 18.55 jonkin verran Sotkamon jälkeen hieraisimme silmiämme, nimittäin tien oikealla puolella oli parkissa valkoinen Azudiane & keltainen kärri - Jalppis! Paikalla oli myös toinen sätkä, jossa teknisiä onkelmia. Toinen pytty ei ollut leikissä mukana lain. Tilasimme hinausapua takaa tulevilta Waeltajilta, Paulin kamina ottaa sen hinaukseen eli voimme jatkaa matkaa. Jeh, niin tehtiinkin.


Perillä Vuolijoella oltihin n. 20.15 ja Waellus oli ohi. Ruojan kiitos! Nää piti kirjottaa jo eilen, mutta tuli niin kylmää ja pimmeetä etten nähny mittään.

Enkä tajunnu.

Tämä päättyy tähän.

STATISTIIKKAA
Kilometrit : 316 kpl
Päiväkisan voitti Seppo joka on wahvoilla myös koko Waelluskisan voittoa jaettaessa...

Hyvästi iäks.
22 Jul 2006 by hulifer
2 kommenttia

by Pilkun... @ 24 Jul 2006 08:32 am
Karjalanpiirakka on muuten yhdyssana...ja ne olivat hyviä...ja ilmaisia smile

t Nipo

by jph @ 23 Jul 2006 11:50 am
smileSuur kiitos erinomisesta matkakertomuksesta! Oli mukava kokea tuo waellus ilman että olin mukana. Hyvää kotimatkaa!

nimi:
email: (jos tohtii)

pärstä:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying

Content Management Powered by CuteNews