Wanhojen Waunujen Waellus 2006


 

17.7.2006 PäIVä 2Aamulla kömmimmä jalkeille tossa 08.20:15 tasan ja reikäreikä. Wanhusleirissäkin oli vilskettä eli kahvetta porisi usiammassa retkikeittimessä ja kääriliinoja rullattiin suorastaan kilpailuhenkisesti. Myö ei iletty ryhtyä Trangian virittelyyn keskellä parkkipaikkaa vaan käytiin nautiskelemassa "eurooppalaistyyppinen", pääasiassa puurosta, suolasta ja rasvasta muodostuva aamiainen Keskitysleirintäalueen upseerimessissä. No, oli siellä kahveetakin. Ja muna.


Retkenjohtaja eli ns. reisefffyrreri yllätti kaikki järjestämällä päiväkisan esimmäisen osan jo ennen liikkeellelähtöä : Piti peruuttaa metrin päässä tököttävää kepakkoon, mutta ei saanu osua... Meilä jäi matkaa 10 cm. Oikeesti matka oli 9 cm mutta Kilpailuisäntä totesi ajokin liikahtaneen sentin. Pöh. Kuopion Kujjeilija törmäs keppiin ja joutu diskaamaan.
10.40
Ensmäinen etappi oli heti ja kohta Lappeenrannan satamassa, johonka jotkut lapset oli tehny ihan hemmetinmoisen isoja hiekkalinnoja. Sinne oli tehtynä mm. Taj Mahal & Seläl, Saimaan kanava sekä Särkänniemen pomppulinna - kaikki luonnolisessa koossa. Taikuutta!
Rouvan kanssa hämmästeltiin maaliman menoa, kun yritettiin tuhlata rahoja koruihin, kippoihin ja röijyihin erilaisissa käsityökaleereissa ja -keskuksissa - ne kun olivat kiinni. Ihmeellistä menoa sanon ma. Keskellä vilkkainta turistikautta kauppa kiinni. Pihalla lauma pulleita pohatoita Komeissa Kulkimissaan ja kauppa kiinni. Sitten vielä vikistään, että käsityöllä ei elä, ei oo ihmekkään sanon minä.


12.00 Ruokolahti
Edellisenä päivänä oli yhestä pakusta tippunu sivuvilkku, jonka perässä ajava valpas 2cv -kuski oli ennättäny väistää vaan sitä seurannu kovakatto ei. No, pelastava enkeli toi pakuun uuden vilkun Ruokolahdelle ja muut katto tien toisella puolella jököttävää, vasta tervattua kirkkoa. Höyheniä ei oltu vielä levitelty.Sen jälkeen hurautimme jollekin hiivatin pölyiselle hiekkatielle, joka oli niin rikki parista kohtaa, että siihen oli pitäny rakentaa tilapäisiä vaijerissa roikkuvia kelluvia ajokaluston kuljetusvekottia. Ihmeellisiä olivat ne. Taikuutta!

15.05 Linnavuori
Matkanjohtaja houkutteli meijät keskelle mehtää jollekin hemmetinmoiselle kivimöhkäleelle jonka nimi oli Linnavuori. Käynnistyskammella tahtia lyöden meijät pakotettiin kiipeämään kaikki 79 kapiata askelmata ja lopun n. 100 m pitkä murtomaaosuus vuoren huipulle. Siellä oli kuuma ku hornassa, mutta näköalat oli upeat. Seppo ei tullu, kun se ei pelänny kampea ja jalkakin oli kipeä kun oli kenkä väärässä jalassa ;)


16.00 Sulkava
Jumankauta juu ja nääsnääsnääs! Sulkavan keskustassa sininen LOMAX! Eipä oo montaa semmosta tullu vastaan. Tarvittavat muutokset oli jo tehty, tarkastettu ja hyväksytty, eli tulossa suomen kilpiin näinä päivinä. Sulkavan Siwan takapihalla pidettiin päiväkisan toinen osa eli etuperin peruttaaminen samaan puukeppiin johon jo aamulla peruutettiin takaperin. Ei menny hyvin... 30 cm.
17.35 Vuohimäki
Toisen päivän päätepiste. Paikallisen lehden väki kävi tekemässä juttua ja sitähän piisasi. Julkaisevat jos julkaisevat sitten kun julkaisevat. Jos julkaisevat.


STATISTIIKKAA
Päivämatka 198 km
Päiväkisan voitti mr. J Pörri
Meikät oli 4.
Viimeinen oli Kuopiosta.
17 Jul 2006 by hulifer
2 kommenttia

by T: Perässä Bluesiin tulevat ;) @ 18 Jul 2006 03:48 pm
"Aja hiljaa Yki nyt vain, jotta Pakustasi ovet ei aukene, aja hiljaa Yki nyt vain, jotta Pakussasi vilkut paikalla pysynee....."

by D&D @ 18 Jul 2006 07:44 am
Kiva lukea miten teidän reissu etenee. Kuvat ovat hianoja, kun on noita pakujakin noin paljon. Kaiken kaikkiaan upea letka, joka varmasti herättää ansaittua huomiota teillä ja taajamissa. Leppoisaa waelluksen jatkoa koko porukalle sinne jonnekin smile t D&D

nimi:
email: (jos tohtii)

pärstä:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying

Content Management Powered by CuteNews