Wanhojen Waunujen Waellus 2006


 

19.7.2006 PäIVä 4
Iäni käheänä syntymäpäivälaulujen laulamisesta ja päiväkisan jälkipelistä potkimme Nutikan oven auki heräämisen merkiksi n. 08.15:56. Waanijat pörräsivät jo pirteinä ympäri leiriä, osa näkyi olevan jo leirin purkuhommissa ja osa vielä popsi aamulääkityksiään. Sää oli kerrassaan mahtavainen. Sen verran täytyy korjata edellistä reporttaassiva, jotta saksalainen 2CV -mies ei ollutkaan Kurt tahi Russel, vaan Gunther. Eikä se ollut edes Saksasta vaan Itävallasta. Kieli jota mie sille solkotin ei ollutkaan saksaa, vaan ruotsia. Lause jota luulin saksaksi sanovani oli siis ruotsia, eikä se tarkoittanut jotta "hei saku annas keigy" vaan jotta "minä pidän pojista." Eipäs menny pahasti pieleen, ilmankos Helmut ei paljon moikkaillu tänään. Aamullakin se vaan kuunteli jotain saksankielistä radio-ohjelmaa, tai sitten se oli ruotsia. Goda-dago. Säröllä huusivat.

Eilisen statistiikasta puuttui päiväkisan voittajatieto ja mutteri- & ruuvileikit hallitsi parhaiten RRRRRRaunoooo!!!Kello 9.15 karautimme leirintäalueelta kohti Ilomantsin keskustaa ja sen kuuluisia nähtävyyksiä, Ilomantsilaisia. Porukka hajaantui sekunnin sadasosassa pitkin pitäjää ja myö jäätiin kuin uunot ihmettelemään jotta mitäs ny? Viinitorniin piti mennä, vaan Kuopion Antti soitteli jotta olivat muuttaneet suunnitelmia, vaihteeksi, nyt ei sitte mennäkään viineilemään vaan lähetäänkin suoraan Taistelijan talolle. Antti lupasi ootella kun meijän auto oli ihan eripuolella ku muiden - nutikan kanssa ei oikein ihan mihin tahansa postimerkkiin mahu. No, autolle päästiin ja Antti venttaili Matiaksen kanssa vaan muut oli jo menny...

Sitä mietittiin, jotta kehittyykö näille wanhemmille sätkäkuskeille joku omituinen ja perin maaginen esim. telepatiaan perustuva kommunikointikyky joka ei tämmöiselle alottelijalle avaudu, kun myö oltas menossa vasemmalle niin oikeat waanijat on menny suoraan jo 15 minsaa sitten? Ne vaan aina yhtä-äkkiä häipyy näkyvistä jonnekin! No, tässä muutamassa päivässä on jo opittu, jotta ettii vaan äkkiä kaikki lähiseudun museot, kirkot, kirpparit tahi tsasounat ni sieltähän ne löytyy...Taistelijan talolla oltiin 11.00 ja waanijoita ei näy missään. Lähettiin viimeisinä ja oltiin eikoina perillä, taikuutta! No, herra Lomake Nippu, jolla oli dokumentit jotka oikeuttavat meitin käynnin EU:n Itäisimmässä pisteessä, kertoi jotta naapurin Jussi Maa traktorilla tiluksiaan mittailemasta palaillessaan oli nähny ne parin kilsan päässä jottain tykkiä ihailemassa. Tulee ne sieltä ja tulihan ne. Ja vot että sit olikin jo kiire lähteä Venäjän rajalle!Kello 11.35 saavutimme EU:n itäisimmän pisteen. Varsovan laulu piiloon, tullinuuskijoita paapuurissa! Virkavaltaa ei näkynyt kummallakaan puolella rajaa, vaikka meille kyllä kerrottiin jotta isoäiti valvoo kaikkia liikkeitä. Juu. Kysykää vaikka Ranskalaisilta.
Paikka oli jollakin tapaa pahanenteinen ja ahdistava, taivas oli tumma ja synkkä (etenkin Venäjän puolella), vesi epäilyttävän tyyni (etenkin Venäjän puolella), puut olivat harvoja ja neulaset kovin kellastuneita (etenkin Venäjän puolella). Mielenkiintoni heräsi ja tein muutamia tarkistusmittauksia ja totesin jotta vesi, vaikka se sijaitsi samassa lammikossa molemmin puolin rajaa, oli itäpuolelle HAPANTA! Asiasta tarkemmin tulevassa poikkitieteellisessä artikkelisarjassa "EU:n itäisimmän pisteen vaikutus 2CV -kuljettajan tsyykkeeseen ja kulkimen kärjettömään sytysjärjestelmään".12.30 olimme takaisin Taistelijan talolla, jossa iso osa porukasta ryhtyi syömään jota jatkui aina klo. 14.00 saakka. Tämän jälkeen höö lähtivät Naarvaan kohti asesepän museota....
No, myö pöljät juotiin kahvit, pelatiin pokeria ja kateltiin maisemia... Kello 13.45 ruvettiin ihmettelemään jo AIKA KOVASTI jotta mitäs ny, eikös myö ikinä lähetä... Ei iletty kysyä, eikä päähän tahi korviin ollu uponnu tietoa jotta matka jatkuu vasta klo. 14.00... No, lähettiin jatkaan itekseen ja tietenkin täsmälleen vastakkaiseen suuntaan! Kymmenen minsaa myöhemmin tajuttiin moka ja käännyttiin takas Taistelijan talolle, jossa oltiin 14.05 - parkkipaikka tyhjä. Jumankauta että nauratti! No, jengi odotteli meitä Naarvassa jossa tutustutiin Asesepän museoon. Kovasti hämmästytti, mitenkä niin karuilla ja järeillä vermeillä on tehty niin pikkutarkkaa jälkeä. Taikuutta!


15.30 jyrättiin Huhuksen läpi, missä piti olla kyläkauppa vaan kauppa oli kaput, kanttuvei eli finito. No, säästypähän rahat.
16.20 Perillä Enossa jossa käytiin ostelemassa kaikkee mahollista, pääasiassa juotavata. Paitsi Seppo joka osti myös maksamakkaraa... Oman maksan avuksi?
Meitseillä oli taas bensa kohtalaisen vähissä - toistamiseen tällä reissulla meni litra enempi ku tankin tilavuus on. Mites se on mahollista?17.00 Sujahdettiin kohti Jakokosken museokanavaa ja Mönnin lossia. Kanavaa tais käydä tutkimassa vain kaksi autokuntaa loppujen karatessa lossilla yli ja kohti Joensuuta.
18.30 Oltiin Joensuussa, muut Linnunlahden leirintäalueella, myö kotona. Ens yö ladataan digikameroita, kannettavia, salamoita ja ties mitä vekottimia jotta pärjätään Kajaaniin asti ja saadaan raapusteltua näitä järettömiä jorinoita joita ei lue kukkaan :)

Illalla oli vielä päivän kisa, joka oli heittohommia. Jokainen valitsi 3 heitettävää esinettä ja sen jälkeen vasta kerrottiin jotta niitä heitellään renkaisiin. Ei menny kovin hyvin. Ossi oli viimeinen. Kovasti nauratti ku hää raivokkaasti kisaili viimeisestä palkinnosta joka oli herkullinen oluttölkki. Voitti oluen, hävis kisan!

Kisan voitti Jukka. Toinen voitto tällä waelluksella.

Myös Joensuun jaoksen edustajat kävivät moikkaamassa meikäläisiä. Lisäks Helge antoi pari lehtihaastattelua, olikos ne nyt Karjalainen, Karjalan maa, Alibi ja Inuiittien päivälehti.

Se on muuten huomenna radiossakin klo. 8.00 muistaakseni, kanavaa en muista. Olisko Saimaan kanava?

STATISTIIKKAA
Kilometrejä : 258 kpl meillä, muilla varmaan 50 vähemmän!
19 Jul 2006 by hulifer
6 kommenttia

by André @ 20 Jul 2006 08:42 pm
smileNyt tuli tuo nimimerkki oikein. Onko Topias kovin väsynyt kotikäynnin jälkeen, kun tekstiä ei vielä näy? No, helppoahan se täältä kotoa on heitellä wassat

by jph @ 20 Jul 2006 08:38 pm
On todella mukava matkustaa välillä näin virtuaalisesti, eikä tarvitse itse kastua tai palella teltassa. Nämä tarinat ovat luettavia ja mukaansa tempaavia eli olisipa mukava olla matkassa. Kiitokset kirjoittajalle ja vaellukseen osallistujille. Uusia kuulumisia odotellaan. smile

by Andr'e @ 20 Jul 2006 04:33 pm
wink Jeps, siellä sitä juttua Karjalaisessa on. Minä ja Matias kuvassa. Myö lähettiin Polvijärveltä kotio kohti. 1279 km tuli ajettua ja huomenna lisää. Sätkä-Blues kutsuu. Ei sitten ollut isompia vaurioita, vaikka Vauhtiajon startissa mittaristossa kärysi. Menkää työ toista kautta, minä vielä arvon reittiä. Nämä on päivän 20.7 juttuja, vaan Toppo ei oo vielä kerennä tekemään juttua!!!! crying

by txk @ 20 Jul 2006 08:52 am
http://www.karjalainen.fi/
Maakunta osassa on waelluksesta kirjoitus. Ja kuva.

by mr.-käänteisblues @ 20 Jul 2006 07:29 am
vihaan lukea

by D&D @ 20 Jul 2006 06:50 am
Sangen mielenkiintoiselta tuntuvaa reissaamista. Onneksi sekoilette sentään täällä kotomaassa smile €lä nyt Toope aliarvioi kirjoituksiasi, näitä on hauska lukea. Parempaa luettavaa tämä on heti aamutuimaan kuin paikallinen sanomalehti. Koittakaa pärjätä ja muistakaa turvavälit! t D & D ps Nähdään huomenna....

nimi:
email: (jos tohtii)

pärstä:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying

Content Management Powered by CuteNews