KATSASTETTU LÄNSIVAUNU!

Spread the love

 

13.6.2018
Kävin pienellä aamulenkillä Valtion konttorilla hoitamassa Punikin poikkehen omista nimistäni, ylen hitaasti kulkee tieto omistajavaihdoksesta Pullahiirten maasta, enkä halunnu maksella senttiäkään ylimääräisiä autoveroja. Pihi olen ja ylpeä siitä.

Pihalla sattui pieni vitutusta aiheuttava episodi kun viereisen auton vanha, koiraansa ulkoiluttamaan lähevä kanttura tuuppasi takaoven suoraan Acan apurin peilin kautta etuloksuun kun peruuttelin vegeliukseen tehden pikkuruisen rokosen lokarin reunaan. Avasin ikkunata ja huomauttelin asiasta niin ruoppo pokkana väitti että jälki oli jo siinä. Vittu joo. Aikani jänkkäsin ämmän kanssa ja kun jälki olematon, annoin asian olla. Tosin luettelin kyllä jokaisen osaamani kirosanan ja ihmisarvoa alentavan anekdootin ennen poistumistani. Turhaa, mutta helpotti.

K1 oli siinä sopivasti paluumatkan varrella ja kun piha näytti tyhjältä, päätin kokeilla kepillä päätä. Sen verran valmistauduin päästötestiin naapurin pihalla, että otin turboputken vegeliukseen.

Kovasti herätti ihmetystä Acanen, hirmuisen montaa ei niitä tällä hetkellä Joensuussa liiku, Jalpokin luopui omastaan. Noh, hyvin kelpasi hää kaikilta osin, alusta virheetön, runkonumeroa eivät ees kattoneet, akselistoissa ei klapia lain, valot ok, iskaritesti näytti jottain ja päästötkin toleranssien rajoissa – eipä vähän siistiä!

Tämmössiä testiarvoja tulostivat mukaan:

Iskarit:
Vasen etu: 75%, oikea etu: 75%
Vasen taka: 75%, oikea taka: 75%

Jarrut:
Etujarrut ero 0%
Takajarrut ero 0%
Seisontajarru 11%

Päästöt (Tyhjäkäynnillä):
CO%: 3,50
CO2%: 12,00
HC pmm: 500
O2: 1,00

Keskusteltiin myös lisäpenkeistä ja sovittiin että sipistelen takapenkkitarjokkaan vähän parempaan asennusvalmiuteen ja katellaan sitte porukalla kelpaako se ja mihinkä asentoon se pitäisi asennella. Sen verran osasivat sanoa, ettei ton ikäiseen tarvitsisi rakennella takapenkille mitään mittavampia turvavyörakennelmia eli lannevyö riittää mikäli päädytään naama menosuuntaan asennukseen. Tosin silloin joutuisi ähertämään etupenkit kippaaviksi että saadaan pääsy takapenkkiläisille. Ei mahoton homma, mutta ei hotsittaisi.

Sen pituinen se…

Kuulemma 2 cm liian lyhyt, sano Isoojukka.

One thought on “KATSASTETTU LÄNSIVAUNU!”

  1. Jees, upeata mahtavaa! Aca on päässyt viimeinkin tekijälle, joka pystyy/ehtii viimeistelemään kulkimen arwoisensa kuntoon!

Vastaa