Siirry sisältöön

img_2954

15.9.2012
Tänään tuli noutaja Eldolle, tai itse asiassa kaks 🙂 Tampereelta tulivat ja mukanaan veivät. Pitkän ja polveilevan linjan Sitikkaharrastajia, mutta Eldo onpi heijän ensimmäin 2CV:nsä. Kahvipöydässä sitten viimeisteltiin hintaa ja rouva totesi herrallen jotta oo kinuamatta ja maksa poijes - asiaa!

Ensimmäinen etappi oli Pieksämäki josta tulkin viestiä jotta hyvin Iso-E toimii ja kovaakin kulkee, oli nimittäin ennen Varkautta välähtäny - ja 80km rajoitusalueella!

Hyvään kotiin pääsi ja jos Tampereen jaoksen Kuomat tahi Kuomattaret lukee tätä niin kerätkää mukaan!

... ja nyt meillä on sitten "enää" Aimo & Punikki ...

img_29171

5.9.2012
Klo. 12:20 käytin Eldoa leimalla ja liehuvin lipuinhan se jälleen kerran tarkistuksesta selvisi. Kuskinpuolen takajarru oli hiukkasen vaisu, mutta muutaman polkaisun jälkeen ero tasaantui kiitettävälle tasolle.

Etupäässä ei klapia lainkahan ja alusta uudenveroisessa kunnossa. Runkonumeroa tarkisteltiin ensteks lattiassa olevasta kuopasta, vaan lopullinen varmistus suoritettiin konehuoneesta löytyvästä alumiiniplätkästä.

Superpitkän leiman läppäsivät papereihin, seuraavan kerran leimalle 31.12.2013 - mahtavata!

2

DSCN1350

CITROEN 2CV 1961 "Eldoraato"

Maannut palasina n. 20 vuotta tallin vintillä ja täydellisesti jälleenrakennettu 2008-2011. Runkona galvanoitu wanhusrunko (suomessa galvanoitu ehkä 80-luvulla, virheetön), joka kaiken varalta & metelin minimoimiseksi, suojattu kotelosuoja-aineella sisäpuolelta Jeroen Catsin ohjeiden mukaisesti. Ulkopinnalla epoxiväri & kiveniskusuojamassaus.

Moottori wanhusmallinen 602cc, tyyppikilvessä AK, jossa tuliterä kampiakseli, öljypumppu sekä uudet Mahlen 8.5 puristeiset männät & sylinterit.

Vaihteisto wanhusmallinen, johon istutettu 2CV4:n perä ja uudemmanmalliset kuulavetarit.

Alla uudenveroiset Maxxis kitkarenkaat erittäin hyvillä wanhusmallin vanteilla.

Verhoilut askeettisen tyylikkäästi säkkikangasta & liituraitaa.

Kori jätetty tarkoituksella kuhmuiseksi. Pintaväri mattamusta, jonka alla pellistä pintaan lukien musta & harmaa epoxi, joka mahdollistaa kevyellä hionnalla todella komean patinoituneen ulkoasun.

Takaluukku erittäin harvinainen 50 -luvun herkku, Bombee -mallia.

Ratti erittäin harvinainen Belgimallinen metalliratti jossa koristeltu keskiö.

Lisämittaristo Scintex, sekin harvinainen 50 -luvun lisävaruste.

Etupuskuri äärimmäisen harvinainen Sahara -mallinen putkipuskuri, takana samanhenkinen putkipuskuri 55 -vuosimallin Belgi 2CV:stä.

Ryppypelti.

12V sähköjärjestelmä.

Mehari Clubin elektroninen sytytys.

Vetokoukku.

AKE:lta täydellinen ajoneuvohistoria.

Jälleenrakennuksen jälkeen ajettu 5864km.

HINTA 4200E

*** TUOREET KUVAT 12.8.2012: http://www.hulifer.net/paku/ELDORAATO-12082012/

Erittäin paljon projektitietoja sekä lisäkuvia:

http://www.hulifer.net/paku/blogi/?cat=4

http://www.hulifer.net/paku/ELDORAATO2008-2011/

http://www.hulifer.net/paku/blogi/?page_id=7 (Eldoraato)

email: toppok(ät)hulifer.net
gsm: o4o 1919 5o3

img_2688 img_2690

19.6.2012
Tänään lähti Eldoraaton loput romppehet Ilomantsiin uuden projekti alkupääomaksi. Kuoma meinaa rakennella sähkösätkän hyödyntäen Eldon extraosia, hiilikuitua, sähkötekniikkaa, taikuutta ja hitosti aikaa ja tietty kottikärrillisen rahhaakin. Mahtava homma kun osat pääsivät hyötykäyttöhön eivätkä maatuneet meikän takapihalle tahi nirhautuneet jonku Sian tahi Natsdan materiaaliksi 🙂

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan projektin etenemistä.

img_2568
30.4.2012
Käytiin Eldo ja Pukama Mattisenlahdesta. Hiukkasen hirsvitti josko hiiret ja muut jyrsijät olisi löytäneet reitin kabiiniin vaan kaikki oli ok. Tsekkasin samalla Punikin ja Nutikan ja hyvässä kunnossa olivat hyökin, mitään ylimääräisiä hajujakaan ei ladosta ollut laitteisiin tarttunut. Eldo pärähti käyntiin tokalla yrittämällä ja rynnisti kepeästi vetisen & mutaisen peltokaistaleen yli kovemmalle maalle.

Kuljin taivalsi keveästi ja muutaman jarrutuksen jälkeen pieni puoltaminen ja ravistelu loppui, mahtavata! Kotona pikainen pesaisu, öljyjen ja jarrunesteiden tsekkaus ja hää oli valmis Vappuajelulle...

dscn0536
1.5.2012
Ajeltiin perinteinen Jaoksen Vappuajelu. Koska humppakiireiden vuoksi Punikki jäi leimaamatta, systerin jengi ajeli Eldolla ja myö Pakulla. Meitä oli letkassa n. 20 sätkää & sätkän sukuista ja rahvas vilkutti Torin laidalla. Onnistunut ohimarssi!

Seuraavaksi olisi luvassa Punikin nouto ja katsastus sekä koko kolmikon öljyjen & suodattimien vaihdot sekä olkatappien, vetarien jne rasvaus.

Kesä tullee, mie olen valmis!