Jäitä poltellessa…

Spread the love

IMG_7290 IMG_7291

9.2.2015
KELTUAINEN
Keltuaisen fixaus alkaa olla ns. bueno. Sähköpuolen oikuttelu lopulta ratkesi irrottamalla kaikki vidun liitokset, putsaamalla kaikki ja sähkökaaviota 5 -teholinsseillä tihrustellen kytkemällä ne kaikki uudellen. Oikein. Toimii!

Katon 2 pientä ratkemaa korjasin liimaamalla kunnolliset paikat sisäpuolelle teippausten sijaan. Auenneet sivusaumat liimasin kanssa uusiksi. Katto muuten hyvä ja terveenoloinen, mutta harmillisesti kyseessä jetsulleen samaa hiukka B -laatua oleva versio, jonka kestävyys herätti kovasti keskustelua ja närää Sätkäpiireissä jokunen vuosi takaperin. Say no more!

Kotelosuojaa kun oli, niin spruutasin sitä sitten A-, B- ja C -pilareiden rei’stä sisuksiin, samoin irrotelin ovipaffit ja lotrasin ovien alaosat parhaani mukaan. Takakontin valopellin kotelon ja takapenkin alusen koteloa muistin sotata myös. Tosin takapenkin aluseen olisi kannattanut tehhä pari reikää lisää, että olis saanu paremmin sotkettua vaan olkoon nyt noin, jääpipähän seuraavillekin omistajille jottain tekemistä. Selkeesti näkyi, että paikkoja oli ennenkin suojattu mikä onpi hyvä homma.

Viime viikolla tuli myös Keltuaisen historiikkitietoja Trafilta ja paskaksipas on palvelu muuttunut. Iso haiseva moitepökäle heille sinne! Aiemmin tuli mahtavasti edelliset rekisteriotteet (kopiot), josta näki mm. miten ajokin väri on muuttunut, samoin lisämerkinnöistä oli paljonkin riemua esim. Pakun kanssa kun näkyi millon on muutettu henkilöautosta pakettiautoksi jne jne. Noh, nyt perkele tuli A4 jossa pelkkä luettelo omistajista vuodesta 1989 eteenpäin. Sitä vanhemmat tiedot pitää erikseen hakea jostain prkln Kansallisarkistosta, perseestä sanon minä!  Noh, olihan siinä jotain hauskaakin eli kun tuota K:ta nyt on käynyt läpi ja katellut remoratkaisuita niin on tullu mieleen muutamia nimiä, joiden kätten jälki on havaittavissa ja nappihin osui arvaus. En sano kuka 🙂

ID
ID -huilaa edelleen tallissa turvassa. Siihen en o kerennyt koskea lainkahan, mutta löytyi mukava koteloiden ja rakenteiden ruostesuojausdokumentti jonka linkitän tähän. 

Vastaa