Toukopoukokuun tuunailut

Spread the love

 

29.5.2020
Rattoisasti on aika mennyt Volsun kanssa, mukavata vaihteluakin. Sitkeästi olen pitänyt kiinni itelleni antamasta ukaasista että eka kesä keskitytään ajeluun ja jokainen ei-vikoihin-liittyvä remo pitää pystyä hoitamaan saman illan tai korkeintaan saman viikonlopun aikana. Hyvä sääntö, suositan!

Volkkaripalstalta löysin yhteyden jäbään joka volsua rakenteli ja oon saanut hyvää lisäinfoa sen historiasta ja tekniikasta. Hyvissä hoteissa on ollut.

Vettä tulee sateella sisälle ihan rättärimittakaavassa ja jopa samoista paikoista eli pyyhkijän varsien juurista ja niiden tiivisteet on nyt uusittu ja mattojen aluset Karjalaisilla vuorattu, toivon mukaan vain toistaiseksi. Lattiamatot & verhoilut on jossain välissä raapaistava irti ja pestävä kunnolla, hiukkasen homeelta döftaavat – hoituu samalla kun skraapaa lattioiden pintaruosteita ja vetelee epoxit päälle.

Parikin ruostereikeliä on löytynyt kabiinin puolelta, ei pahoja mutta vaativat hoitoa – toinen takapenkin alla kuskin puolella lämpökanavassa ja toinen edessä apurin jalkatilassa lämpökanavassa. Helppo nakki.

Apurin puolelle sain pelin äkerrettyä paikoilleen. Vaati saranatapin vaihdon ja kovasti oli tiukassa entinen. Lopulta läksi kun lotrasi WD40:stä ja tykitti varovasti paineilmavasaralla. Hieno se on muttei siitä kyllä mitään näy.

Astilaudat vaativat isomman remon, mutta laitoin nyt listat kuitenkin paikoilleen kun entiset eivät oikein pysyneet paikoillansa.

Apurin oven ikkunan tiiviste vuosi vedet sisälle ja eilissä ehtoona näpersin 4h vaihdon kanssa. Joutui purkamaan kaikki ikkunamekanismit hiiteen että sai entiset hilut vex ja uudet tilalle. Sormet ruvella ja kynnet riekaleina mutta hyvä tuli. Samalla tuli tsekattua ovien sisustat ja eihän siellä mitään kotelosuojia ollut toisin kuin ed. omist. väitti. Onneksi on ollut kuivat ja lämpimät kelit niin paikat kuivina ja imuroinnin ja pienen rapsuttelun jälkeen litkut sisälle ja verhoilut paikoillen. Vot.

Äänentoisto tarpeen ratkaisin 5€:lla eli kirpparilta löytyi ruma 12V bluetooth -kajari jonka ruuvasin uuden hattuhyllyn yläpuolelle – onneksi jää vähän piiloon. Kerkesin jo ostaa hienon retrohenkisen Bosen, mutta se sopikin muotonsa puolesta paremmin mökkikäyttöön ja siihen sai kätsästi SD -muistikortilla 600 suomihittiä eli kaikki Finnhitsit bonuksineen – kyllä nyt kelpaa ongella istua Fredin ja Dannyn viihdyttäessä täpöllä j kybällä!

Juu, tänä aamuna sain myös Kuplan käyttöohjekirjan – väärä vuosimalli, mutta pikantti lisä hansikaslokeroon kuitenkin.

Kohta koittaa uusi kuu ja uudet kotkotukset, se on mukavaa vaihteluta sekin.

Vastaa