KELTUAISEN LUOVUTUSHUOLTO

Spread the love

IMG_7476

28.2.2015
Tiistaina tulisi Keltuaiselle Noutaja ja ajaa hurauttaisi sillä päivänäöllä Helsinkiin. Onneksi heebo on entinen sätkäilijä, joka palaa takaisin ruotuun ja tietää miten ajokki toimii ja minkälaista kohtelua se osaa arvostaa ja sietää. Hesan jaos, uutta verta tarjolla!

Koneella siis ajettu todella vähän, mutta koska 2 aiempaa omistajaa eivät olleet kovin teknisesti orientoituneita niin vaihdoin kaiken varalta Kulkimeen öljyt ja suodattimen. Sisälle tuttua ja turvallista Motoxin 10W/40 Semisyntistä. Konetta lämmitellessä huomasin, että apurinpuoleinen lämmönvaihtimen liitos tuhisee, joten avasin, putsasin, tilkitsin ja kiristelin sen parhaani mukaan.

Sen päälle perustsekki eli ilmanpaineet, tulppien kireydet, pyyhkijät, pissapoika jne kaikki reilassa eli heleppoa kuin heinänteko.

Huomasin myös, että kojelautaan kairattu tupakansytkä sai virtansa suoraan akun navoilta ilman sulakkeita, joten kun löysin romujeni keskeltä piuhan väliin pujotettavan lattasulakerasian niin tökkäsin sen väliin. Ei vara venettä kaada.

Seuraavaksi olikin sitten tuoreimman Apua-Helpin metsästys, josta varmistin mitä hiluja ja vitkuttimia kannattaa mukaan laittaa ja koska miulla nuita osia on jostain syystä kertynyt niin mukaan lähti sitten hihnhaa, varapyyhkijän vartta & sulkaa, tulppa & tulpanjohtoja, puola, kärjet, jeesusteippiä & rautalankaa, liraus jarrunestettä & öljyä, hinausköysi, renkaan täyttöputeli sekä B -työkalupaksista oleellisimmat kättäpidemmät, joilla hätätapuksessa kevyen ensiavun Kulkimelle saapi suoriettua. Nii, ja TIETENKIN SE TÄRKEIN eli Apua-Help 🙂

Hitto, on se kyllä timanttinen rassi – Olisko sittenkin pitäny käydä kaivamassa Punikki Kukkupäästä ja laittaa se jakoon…

Ugh.

PS. Muistin just, että laitoinhan mie mukaan kans parin korvatulppia.

Vastaa