Sunnuntai 2.8.2009 – PÄIVÄ 14

Spread the love

dscn5783

Aamu aukeni jälleen aurinkoisena ja lämpimänä, olo vain hiukan tahmakka eli säädöt oli kaikin puolin kohdallansa.

Jalppiksen jengi ei ollut nukkunt yöllä lainkaan em. bileistä johtuen ja silmät sikkaralla hyö häippäsivät paikalta rauhallisempaa leposijaa metsästämään – suuntana Puola.

Myö lähettin 10.45 Laukkasen Juhan kanssa kohti Jerslebeniä, jossa odotti kämppäri ja lauma muita suomalaisia sätkäläisiä. Lautta Travemundesta suomeen lähtisi maanantai-iltana, eli se olis mainio puolimatkan krouvi. Mittarinlukema 43434.

Pysähyttiin tankkailemaan ennen Sakujen rajaa, mittarinlukema 43471 ja bensaa meni 15 l. Samalla tsekkailtiin rihkamakojuja joita löytyi sieltä & täältä rajan pinnassa vaan mitään kummempaa ei tullu mukaan kerättyä.

Klo. 12.25 ylitettiin Saksan raja ja vaihdeltiin LA -puhelimilla kuulumisia edessä ajavan Kaapelimiehen seurueen kanssa, hyö kurvasivat kohti Puolaa ja myö jatkeltiin läntehen…

Venlavetoisesti ajeltiin nopeinta reittiä ja sssaaaaatanan tylsä oli ajopäivä Saksan moottoriteillä. Ei enää ikinä.

Jarrut hävisi yllättäen tossa 17.30 tietämillä, mutta palasivat pienen jäähyttelytauon jälkeen. Oltiin jossain kyläpahasessa Madgeburgin likellä ja bensa oli loppumaisillaan joten lorautimme tankkiin varakanisterin 5 l ja jatkoimme matkaa. Vetäisimme samalla vähän kahvetta ja juustokakkua huuleen ajan kuluksi ja yleiseksi virkistykseksi.

Jerslebeniin päästiin joskus klo. 18.00 mutta koska taivas oli sen verran pilvinen ja matkallakin oli sadellut, niin päätettiin ettiä kovempaa kattoa päiden päälle. Hotelliin! Juha jäin kämppärille leirinpystytyshommiin.

dscn5831

Jerslebenin kaikki gasthaus -mestat oli täynnä, samoin läheisessä Barlebenissä, mutta illan pimetessä löydettiin hotelli Sachsen-Anhalt, jonne mahduttiin. Hiivatti että oli mahtava olla suihkussa jossa tulee tasalämpöistä vettä tasaisella paineella! Pehmeillä patjoilla pötkötellessä, yömyssyt lievästi päässä kihisten, ulkoa alkoi kuulua ukkosen jyrähtelyä ja sateen rankkaa rummutusta ikkunapeltiin. Hyvää yötä 🙂

Mittarinlukema 43799.

One thought on “Sunnuntai 2.8.2009 – PÄIVÄ 14”

  1. Myö mihkään Puolaan vielä, vaan Berliinin pohjoispuolelle Wandlitziin, hotelliin ja Suomalaiseen Saunaan!

Vastaa