HEINÄKUU LOPPUU, BUHUU!

Spread the love

29.7.2020
Lomathan ne on nyt sitten lusittu ja etätyöpäivät venyy ja paukkuu niin ettei ehtoolla juurikaan remoilla jaksa. Jotain nyt kuitenkin.

Takapenkin potkupahvit oli ihan muussia, mutta löysin Tori -sivustolta hyvät erittäin asialliseen hintaan ja vaihtotalkoiden yhteydessä tein myös päävirtakytkimen apurin puolelle akun kupeelle. Näppärässä paikassa on, kuskin penkiltä ylettyy laittamaan kaikki virrat vege napsista vaan.

Loksujen välinauhat vaihdoin maalamattomiin mustiin vaikka tuohon kuulemma kuuluisi siniset. Vähän oli vänkäilyä irrotus, mutta Biltsun auton sisustusten purkusetin kanssa päästiin ylen vähin vaurioin. Kovin pahoja ruosteita ei näkynyt, mutta putsasin paikat kunnolla ja suihkuttelin joka rakoon hemmetisti Dinitrolin ruosteenmuuntospraytä – siihen kävi kätsästi saman firman kotelosuojan suutin jossa pitkä nokka ja sillä pääsi joka rakoseen. Kuivattelun jälkeen paikat kasaan ja ennen kiristystä vielä sättänästi kotelosuojaa paikkoihin.

  

Alkuviikosta alkoi vaihteiden vaihtaminen käydä tukalaksi ja äänekkääksi ja kun kurkkasin kepin juureen niin vaihtajatangon pusla oli ns. pilun päreinä hepin juuressa. Hätäinen kun olen, en katellu ohjeita enkä Youtube -videoita vaan raapasin tangon etukautta ulos. Putsailun jälkeen kun rupesin miettimään takaisin pujottelua nin menikin sormi suuhun. Prkl, olisi pitänyt laittaa naru perseeseen että sillä saa vedettyä sen takaisin paikoilleen. No, menihän se noinkin 😀 Nyt toimii suorastaan hyvin, pikkasen pitää olla varovainen kolmoselta kakkoselle tullessa ettei sano ”klumps” mutta ei sano missään vaiheessa ”riiks” tai ”rääks” eli kai tuota voi onnistumiseksi sanoa.

Etupellin kumin vaihdoin tänään, edellinen oli wanhemman mallin ja siitä puuttui kulmapalat joten vettä tuli sisälle ihan riittävästi – etenkin apurin puolelta. Vaihto oli heleppo nakki ja tein tiivisteuralle saman kuin loksuillekin eli suihkuttelin Dinitrolin ruosteenmuunninta, annoin kuivua ja pyyhin liiat tinnerillä poijes ja sitten tiiviste paikoilleen. Uuen tiivisteen kanssa konepellin tuulilasin pääty pirun koholla, pitää ruveta huhuilemaan kylillä josko saranaa pystyy säätämään korkeussuunnassa – ei äkikseltään näkynyt muuta kuin eteen-taakse säätömahis ja etureunan piukkuus lukon ja vastakappaleen avulla.

Semmosta tämmöstä ja tommosta täsä tuusailtu.

Nyt sataa vettä ja on pimeetä.

Oooh, meinasi unohtua!
Rouva tässä päivänä muutamana tuumasi jotta onhan täällä aikamoinen meteli kun puskettiin Kuopion tietä 100km/h – kuulin vasta kolmannella kerralla ja silloin se jo huusi 😀 Kokeilin sitten dB -mittarin kanssa ja em. nopeudella mökää oli 88,6dB, Rättärissä sitä oli jo päälle 100dB eli eihän tuo niin hirvee ole mutta kun se rouvan sana on laki niin kävin sitten Motikasta 10mm STP mattoa jolla vuorasin konetilan väliseinän ja takapenkin alusen. Uudella koelenkillä äänenpaine oli laskenut jo 81,2dB:hen eli goodbye Tinnitus!

Vastaa