Siirry sisältöön

Paljon paskaa & pahennusta

Spread the love

dscn8008.jpg

17.3.2008
Eilen ehtoolla alottelin joutessani ohjausten purkamisen ja Tuomaisen Raunon ohjeiden pohjalta homma oli sujui ku rivitanssi ikään. Joka paikka paskasta vaseliinia täynnä, mutta puhdistelun jälkeen homma rupesi jo näyttämään huomattavasti mukavammalta. 2 xipaletta otin käsittelyyn, joista toisen pukkaan Raaton keulille ja toisen rakennan pakua varten. Kesällä vois vaihtaa kun on paremmat skelit. Sitroselta sain pari kappaletta sormuslaakereita ja wanhuksen matopyörän elikkä pääsiäiseks on sitten askarreltavaa jos vaan soittohommilta kerkee. Rungonkin vois tietty hakee jos sais jonkun rengiks hankeen könyämään.

Kuormassa olleet 2 kpl 6V vetostartteja purin ja molemmista saapi kaljun melko vähällä vaivalla. Paskaa ovat hyökin täynnä, mutta laakerit ihan jees, samoin hiilet ja kontaktipinta. Toisesta on bendiksi hiukka sönder, mutta mulla on jossain ainakin yks kärähtäny Ducellierinrämä josta sen saapi.

Samoin kaivelin akselistojen laakerit ja mutterit tauhkan keskeltä puhistettavaks valmiiks. Taakse pitäis kaivaa jostain jarrurummut, muka olevat on niin karmeessa kunnossa ettei niillä oikein uusia jarrukenkiä viittisi piloille höylätä. Pitää käydä Ollilta kysäisemässä, josko hällä jouten semmottisia olisi. Stefatkin muistin hakea, löytyivätten Karjalan Laakerista käypään hintaan.

Ollilta vois tietty kysäistä myös takaovia vaan sielä taisi olla vaan uudemman mallisia, liekkö niissä nyt sitten niin isoo eroo että pitäisi vasiten wanhoja ettiä... Lukot ainakin on kyllä erilaiset, samoin ikkunan kiinnitys... Pitää tsekata.

Pärkele, tais viikonlopun hangessa rypeminen olla liikaa peräsfaarin fysiikalle kun kurkku on ihan sikakipee. Lupaa mielenkiintoista KK -keikkaa perjantaille. Prkl.

Vastaa